Integritetspolicy

Dina personuppgifter

Abscondite AB/The Sleepy Collection (”Abscondite", "vi", "oss”) tar våra kunders integritet på stort allvar, och hoppas att vår policy ska visa på ett öppet sätt hur vi samlar in, använder, visar, överför och lagrar din information. Abscondite utför all hantering av personuppgifter i enlighet med GDPR.

Personuppgiftsansvar

Abscondite AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på thebabyboon.com

Abscondite AB 556970-1534

Elektravägen 31

12630 Hägersten

Kontaktuppgifter

Du kan kontakta oss på [email protected].se eller +468 5222 5750 för frågor rörande vår personuppgiftspolicy.

Insamling av personuppgifter

Vad en personuppgift är

All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet räknas enligt personuppgiftslagen som personuppgifter. Även bilder (foton) och ljudupptagningar på individer som behandlas i dator kan vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Hur vi samlar in personuppgifter och vilka uppgifter vi samlar in

I samband med köp

När du genomför ett köp hos oss samlar vi in personuppgifter från dig för att kunna fullgöra din beställning. Det är uppgifter om namn, adress och kontaktuppgifter.

Uppgifter som samlas in vid kontakt med oss.

Vi samlar in personuppgifter från dig när du kontaktar oss, till exempel via kundtjänst, på e-post, telefon eller chat..

Uppgifter som samlas in när du prenumererar på vårt nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på The Sleepy Collections nyhetsbrev samlar vi in ditt namn och din e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrevet.

Hantering och lagring av personuppgifter

Abscondites rättsliga grund att behandla dina personuppgifter

Abscondite behandlar dina personuppgifter lagenligt. Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av fullgörande av köp, specifikt av samtycke eller med stöd av att uppgiften är nödvändig för att uppfylla andra rättsliga förpliktelser. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål. I huvudsak behandlar vi dina uppgifter för att fullgöra ett avtal i vilket du är part, t.ex. köp.

Kundservice

Vi använder dina personuppgifter för att kunna ge dig service om du kontaktar oss. Vi använder ditt namn och ordernummer för att identifiera dig och ditt köp. Vi använder dina kontaktuppgifter, som e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig i samband med frågor och ärenden.

Utskick av information

När du har gjort ett köp med oss använder vi dina personuppgifter för att skicka orderbekräftelse och uppdatering kopplade till ert köp. Utskicken skickas till den e-postadress som ni har lämnats i samband med köpet.

Marknadsföring och personifiering

Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev använder vi dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrevet till dig. Det är dels din e-postadress och dels uppgifter om dina köp.

Vi använder oss också av personifiering i vår kommunikation via sociala medier och webannonsering på andra sidor än thebabyboon.com

Utveckling av tjänster och service

Vi använder de uppgifter vi samlar in om våra kunder för att utveckla och förbättra våra produkter och tjänster. Det gäller dels våra digitala tjänster, där vi analyserar användarbeteende för att utveckla hur vi presenterar information, erbjudanden och utformar funktioner. I huvudsak använder vi anonyma eller anonymiserade uppgifter på aggregerad nivå för att göra denna typ av analyser.

Lagkrav

Behandling av dina personuppgifter kan slutligen också komma att ske för att vi ska kunna uppfylla förpliktelser enligt lagar och förordningar, till exempel gällande säkerhet och redovisning.

Lagringstider

Abscondite följer god sed i e-handelsbranschen. Vi sparar dina personuppgifter så länge som det krävs för ändamålet med behandlingen. Vi sparar sparar era kunduppgifter samt köp i två (2) år.

På Mina Sidor sparas de uppgifter du har registrerat där så länge användaridentiteten är aktiv.

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev sparas dina kontaktuppgifter så länge som du väljer att fortsätta ta emot nyhetsbrevet.

Abscondites tekniska och organisatoriska åtgärder för säker behandling av dina personuppgifter

Utlämning av personuppgifter

E-handel

Vi använder oss av  FASTVPS Eesti OÜ för server drift. De har tillgång till hela vår databas med alla kunduppgifter. https://fastvps.hosting/support/agreement#Contract-offer(версиядлясайта+генерацияPDF)-english-par4

Mailchimp för orderbekräftelse, vi delar namn och epost med dem.  Se deras personuppgiftspolicy: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Försändelse: DHL, PostNord eller UPS för leveranser. Vi delar med dem, namn, adress, e-post och telefonnummer för att ni ska kunna få er försändelse.

PostNord: https://www.postnord.se/integritetspolicy

DHL: http://www.dhl.se/sv/villkor.html#privacy

UPS: https://www.ups.com/se/sv/help-center/legal-terms-conditions/privacy-notice.page?

Klarna eller PayPal för betalningar. Paypal får ta del av namn, adress, telefonnummer (frivilligt), e-post och ip-adress. Klarna är ansvariga för uppgifter som ges till Klarna. För PayPal, https://www.paypal.com/gi/webapps/mpp/ua/privacy-prev

Vi använder oss av en Freshworks för att tillhandahålla chattfunktionalitet på sidan. Freshwork får tillgång till den information som lämnas i chatten. Du godkänner Freshworks personuppgiftspolicy i samband med att du startar chattfunktionen. Vi sparar chattar i 1 mån. Se deras personuppgiftspolicy: https://www.freshworks.com/privacy/

Inbox by Zendesk för mejlärenden. Vi tar bort alla ärenden som är äldre än tre månader. Se deras personuppgiftspolicy: https://www.zendesk.com/company/customers-partners/privacy-policy/

Dina rättigheter

Nödvändig hantering av personuppgifter och hantering med stöd av samtycke

Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter i något annat syfte krävs däremot att du samtycker till behandlingen. Du lämnar samtycke till hantering av dina personuppgifter i samband med att du använder våra tjänster på thesleepycollection.se.

Återkallelse av samtycke

Du kan när som helst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på kontaktuppgifterna ovan. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera de personuppgifter och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket.

Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av samtycke och med stöd av att uppgiften är nödvändig eller med stöd av andra regler. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål.

Rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparade om dig

Om du vill ha information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig kan du skriftligen ansöka om detta på ovanstående adress. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis en gång per år.

Hur går jag tillväga för att begära ett registerutdrag?

Kontakta oss på mejl, [email protected]

 

Here you can request the deletion of all your personal information, even if you are not registered. Simply fill in your email address and we will send you a link by which you can delete all your personal information (name, email, address, etc.) that we have stored on our site.

If you do have an account, please log in and request an account deletion from your account menu instead.

You will still be able to make an RMA claim, but make sure to keep a copy of your invoices, since that will be the only way to verify your purchase.

For more information on customer's data protection, please visit the official GDPR site.

Here you can request the deletion of your account, including all of your personal information. For security reasons, we will send you a link by which you can delete your account and all related information.

This will delete your account and anonymize your personal information in orders and invoices.

You will still be able to make an RMA claim, but make sure to keen a copy of your invoices, since that will be the only way to verify your purchase.

For more information on customer's data protection, please visit the official GDPR site.

Cookies Policy

Att acceptera cookies är ingen förutsättning för att kunna besöka våra webbsidor. Vi vill dock påpeka att vår webbplats och service endast har en begränsad funktionalitet, om du inte tillåter oss att sätta cookies.En kaka (eller cookie) är en liten textfil som en webbplats begär att få spara på besökarens dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan kan också  användas för att följa en användares surfande på webbplatser som använder samma kaka.

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på besökarens dator, kakan har då ett utgångsdatum. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen förra gången. När utgångsdatumet passerats raderas kakan när användaren återkommer till den webbplats som skapade den.Den andra typen av kakor kallas sessionskakor och saknar utgångsdatum. Under tiden en användare är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i användarens dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk denne har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på användarens dator, utan försvinner när användaren stänger sin webbläsare.

Vilka uppgifter sparas i cookies?

I de cookies Abscondite AB/The Sleepy Collection använder sparas endast pseudonymiserad data. Vid aktivering av dessa cookies tilldelas de ett identifikationsnummer. En samordning med dina personrelaterade uppgifter till detta identifikationsnummer sker inte. Ditt namn, din IP-adress eller liknande uppgifter som möjliggör en direkt samordning mellan dig och denna cookie sparas inte i den. Baserat på cookie tekniken erhåller vi endast pseudonymiserad information, exempelvis om vilka sidor i vår webbutik som har besökts, vilka produkter man har tittat på, etc.

Tredje parts cookies:

Abscondite använder partners som hjälper till att göra våra erbjudanden och webbsidorna anpassade åt er. På grund av detta sparas även cookies från partnerföretag på din dator/mobil när du besöker vår sida. Det handlar om temporära/permanenta cookies, som raderas automatiskt när livslängden har gått ut. Våra partners cookies innehåller endast pseudonymer för det mesta till och med helt anonyma data. Detta kan till exempel röra sig om vilka produkter ni har besök, om ni har lagt någon produkt i varukorgen, köpt något eller sökt på någon produkt. Denna informationen skickas vidare till våra partners för att kunna visa dig reklam som så bra som möjligt motsvarar dina intressen.

Hur kan du förhindra att cookies sparas?

Du kan ställa in din webbläsaren så att lagring av cookies endast accepteras när du samtycker och på så sätt med framtida verkan förhindra att cookies sparas på din dator. Om du endast vill acceptera Abscondite/The Sleepy Collection-cookies, men inte de från våra leverantörer och partners kan du ändra inställningen i din webbläsare till "Blockera cookies från tredje part".

För att ta bort cookies:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Edge: https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Safari iOS: https://support.apple.com/en-gb/HT201265

 

Loggfiler

Vid varje åtkomst till Abscondites/The Sleepy Collection sidor kommer användardata att överföras av respektive webbläsare och lagras i loggfiler. De dataposter som sparas i detta sammanhang innehåller följande uppgifter: Datum och tid för besök, anropad sida, IP-adress, URL och information om den webbläsare som använts.

 

Google Analytics

Vi använder cookies för flera ändamål. Vi använder dem till exempel för att spara dina SafeSearch-inställningar, för att kunna visa mer relevanta annonser, för att räkna hur många besökare en viss sida har, för att hjälpa dig att registrera dig för våra tjänster, för att skydda din data och för att spara dina annonsinställningar.

Webbplatser samlar ofta in information om vad användarna har för sig under ett besök. Det kan handla om vilka sidor användarna besöker oftast, och om användarna får felmeddelanden på vissa sidor. Vi använder cookies för sessionsstatus för att förbättra våra tjänster så att användarna får en bättre upplevelse på webben. Om du blockerar eller tar bort dessa cookies går det fortfarande att använda webbplatsen.

Google Analytics är Googles analysverktyg som hjälper webbplatsägare och appägare att förstå hur deras besökare använder deras egendom. Programmet kan använda en uppsättning cookies för att samla in information och rapportera användningsstatistik för webbsidor utan att personligen identifiera enskilda besökare på Google. Den cookie som används huvudsakligen av Google Analytics är cookien __ga.

 

Nödvändiga: För att kunna sidan ska fungera korrekt.

Namn

Utfärdare

Ändamål

Upphör

__cfduid

.thesleepycollection.se

CDN

1 år

frontend

.thesleepycollection.se

Session

frontend_cid

.thesleepycollection.se

Session




Analys: För att analysera besök och köp.

Namn

Utfärdare

Ändamål

Upphör

1P_JAR

.google.com

För att samla statistik och konvertering på sidan.

30 dagar

_ga

.google.com

För att särskilja användare

2 år

HSID

.google.com

Säkerhetscookies för att autentisera användaruppgifter samt för att förhindra bedräglig användning av inloggningsuppgifter och att obehöriga kommer åt användardata.

2 år

SAPISID

.google.com

Säkerhetscookies för att autentisera användaruppgifter samt för att förhindra bedräglig användning av inloggningsuppgifter och att obehöriga kommer åt användardata.

2 år

SID

.google.com

Säkerhetscookies för att autentisera användaruppgifter samt för att förhindra bedräglig användning av inloggningsuppgifter och att obehöriga kommer åt användardata.

2 år

SIDCC

.google.com

Säkerhetscookies för att autentisera användaruppgifter samt för att förhindra bedräglig användning av inloggningsuppgifter och att obehöriga kommer åt användardata.

_gid

.google.com

För att särskilja användare

1 dag

Copyright © 2013-present The Sleepy Collection. All rights reserved.